Možemo filozofirati koliko hoćemo, ali kad dođe osoba koja je  prava za tebe jednostavno znaš da je to to. Neke stvari nam dođu toliko prirodno da niti ne razmišljamo o njima. A opet taj osjećaj prirodnosti je najbolji osjećaj od svih. Toliko se trošimo na previše razmišljanja, a treba se jednostavno prepustiti. Životu. Osjećati. Prisjetiti se tko smo i da je snaga u nama. Vjerovati da možemo odgovoriti na izazove koje nam život nosi i da u svakoj situaciji postoji izlaz, iako ga ponekad ne vidimo. A opet ponekad u mraku najjasnije vidimo.

Sjećate se najjednostavnijih stvari koje su zapravo i najbolje stvari? Hodati, disati, osjećati kišu na koži, dodirnuti,  zagrliti, voljeti? Na što ste prebacili fokus? Stvari koje vas vesele ili one koji vas more? Izbor je na vama. Da, svi imamo svoje probleme, a najbolje se odmoriti od razmišljanja pukim bivanjem. Kad ne misliš. Kad samo jesi. Postojiš. Stvaran si.

Pitali su mudraca koji se prosvijetlio što je radio prije prosvjetljenja: cijepao drva, nosio vodu. A poslije prosvjetljenja: cijepao drva, nosio vodu.

Koliko si stvaran?