Sretna sam!

Smije li se to biti? Dozvolila sam sebi da smijem, ali kako znam da sam sretna? Moram li proanalizirati svaku svoju temu da bih odgovorila da sam zadovoljna, mirna i uspješna? Kako zapravo procijeniti sreću? Ima još tema koje nisu savršene niti završene, a ja sam ipak sretna?

Moja sreća je neke sunčane narančasto žute boje… meka i gusta poput meda i slatka, da slatka. Moja sreća je mir, smiješak na licu, ali i veselje, radost. Puna je energije, kreativnosti i akcije.

Jesam li posebna sad kad osjećam sreću? Koliko dugo smijem biti sretna? Hoće li nakon toga doći nešto loše?

Sve to i još puno više pitanja nastaje iz uvjerenja koja imamo u vezi sreće. To je pojam rezerviran za one „neke druge“, nema sreće za nas, ili su sretni samo rijetki, nemam sreće i gotovo. Toliko smo svih tih tvrdnji čuli i sve to urezalo nam se duboko u podsvijest da je izraz biti sretan zapravo mitska rečenica za stanje koje je rezervirano samo za posebne. Čak niti na filmovima ne gledamo „sreću“, imaju su svega ostalog, samo sreće ne.

Što će nam uopće sreća? Kako je stvoriti, kako povjerovati da je možemo zaista imati?

Sama sam odlučila biti sretna, ali morala sam shvatiti tko sam zapravo? Uključila sam svoje srce u taj projekt, jedino me ono može dovesti do stvarnog odgovora.

Veliki broj izazova, iskustava, boli, neslaganja, opasnosti, povreda i rana potrebno je za dobiti rat, doseći vrh i znati što je put, a put je cilj. Kad se popneš na sam vrh, osjećaš ponos, ali put je zapravo uspjeh i sreća. Putem se stvaramo, putem se formiramo, putem se mijenjamo, putem upoznajemo druge i volimo. Putem donosimo odluke i napuštamo neke ljude i mijenjamo odnose.

Događa se duhovni rast, buđenje i počinjemo vjerovati sebi. Vjerujemo da smo skup svega dobroga. Cijenimo ono što jedino imamo, a to je sadašnji trenutak. Izabiremo svjesno kako vidimo sve što se događa oko nas i odlučujemo biti sretni!

Usudite se biti sretni, dragi ljudi. Jednostavno udahnite i recite sebi: sad sam sretna! Nabrojite sebi nekoliko stvari koje vas vesele, nešto zbog čega vam se pojavi osmijeh na usnama? Uočite taj osmjeh i dajte mu na važnosti.

Ne dajte nikome da vam kaže da ga ne zaslužujete ili da vam ga skine pitanjem: „Što se smiješ bez razloga?“

Sretna sam jer sam tu, sada, jer me ništa ne boli, jer je sunčano i jer znam da je sve upravo tako kako treba biti. Idem naprijed svaki dan i uz prisustvo svoje sreće osjećam se dobro i zadovoljno.